Smertebehandling ved kræft

Zoneterapi, akupunktur og kræft

Zoneterapi og akupunktur kan i mange tilfælde være et godt supplement til den traditionelle kræftbehandling.

Det er ofte muligt at få et bedre liv ved at supplere den traditionelle kræftbehandling med komplementær behandling, eksempelvis zoneterapi og akupunktur. Selve behandlingen med zoneterapi eller akupunktur kan ikke helbrede patienten, men den kan være med til at give patienten en oplevelse af bedring, samt lindre bivirkninger af den traditionelle behandling. Det kan betyde meget i en situation, hvor det kan være svært at se fremad.

De typiske bivirkninger eller gener hvor zoneterapi eller akupunktur kan lindre er smerter, kvalme, depression, angst, bekymring, træthed, nerveforstyrrelser, åndenød, søvnløshed og forstoppelse.

Hvordan virker behandlingen?

Ved stimulering af vigtige zoner, punkter på kroppen fjernes energiblokeringer. Det betyder, at impulser i nervesystemet øges, kredsløbet og immunforsvaret styrkes, og lymfe- og affaldsstoffer drænes væk. Resultatet viser sig i form af en mindskelse af ubehagelige symptomer, en større afslapning og ro for kræftpatienten, samt en generel højere livskvalitet. Med andre ord: Kroppen styrkes og forberedes til den forestående traditionelle behandling som f.eks. kemoterapi og strålebehandling.

Kan effekten måles?

Ja. Ifølge Kræftens Bekæmpelse viser undersøgelser af kvinder med brystkræft, at zoneterapi kan give højere livskvalitet for størstedelen af patienterne. Den erfaring har man blandt andet også på Memorial Sloan-Kettering Cancer Center i New York, som har zoneterapi som den mest benyttede integrerede terapiform.

Spørg altid din læge, hvis du er i tvivl.

Jane Brink Schleemann

Zoneterapeut og Akupunktør​

Jeg er RAB godkendt registreret Akupunktør og Zoneterapeut og medlem af Danske Akupunktører (DA) og Forenede danske Zoneterapeuter (FDZ)